המלון ברחוב מנדלי

מסעדת משייה

משיה

למרגלות המלון האלגנטי ברחוב מנדלי צומחת המשייה, התבלין המקומי שצובע את המטבח הים תיכוני השורשי-עכשווי. המסעדה הנקראת על שמו ממוקמת בחזית המלון ומאופיינת בעיצוב מוקפד וקווים בהירים ונקיים, שנותנים את הבמה לחומר ולטקסטורה מקומיים, גולמיים. העץ, החימר, המתכת, הצמחיההירוקה המטפסת על הקיר, חומרי הגלם הטריים וניחוחות השוק הבלאדיים.
 
במטבח, הלב הפועם של משייה, הטריות היא ערך מרכזי במתבטא לא רק במרכיבים, אלא בתשוקה להתנסות. לצאת להרפתקאות גסטרונומיות. לחקור חומרי גלם וטכניקות. ליצור יש מאין ממה שצומח באדמה, מזנים של בקר וואגיו הטוב בעולם, מהתנובה היומית של הים, מתוצרי מעבדת ההתססות וממוחם הקודח של השף וצוותו. עולם בו התפריט כותב עצמו בכל פעם מחדש לחוויה קולינרית ורסטילית, מרגשת ודינמית מהמטבח הים תיכוני המודרני. 

ארוחת הבוקר

ארוחת הבוקר של משיה נחשבת לאחת הפנינים הקולינריות של תל אביב. למרות שבופה ארוחת בוקר אינו קונספט חדש בבתי מלון, ולמרות שסצנת הקולינריה של תל אביב כבר גדושה בכל טוב, הפכה ארוחת הבוקר של משיה המדוברות והטובות בעיר הודות למנות בוקר קלאסיות שקיבלו את הטאץ' הייחודי של המקום, למשל פסטייה ביצים ועשבי תיבול, שקשוקה לבנה עם מנגולד או פרנץ' טוסט מתובל בראס אל חנות. לצידן פרוש מזנון ענק וצבעוני של לחמים ומאפים טריים מהטאבון, סלטים טריים וחמים, גבינות בוטיק מקומיות מעולות, פירות ושפע מתוקים. התמהיל המדויק המרכיב את הבופה, חומרי הגלם המעולים והאיכות הבלתי מתפשרת הפכו את ארוחת הבוקר שלנו מאחת מיני רבות לבחירה הראשונה של פודיז תל אביביים.

טלפון להזמנת מקום: 03-7500999

השף גיא אריש

השף הצעיר והמדובר של משיה הוא אוטודידקט שחוקר אוכל משני היבטים עיקריים: התרבותי והכימי. הילד שהתגורר בפריז עם הוריו חובבי הגסטרונומיה, נחשף כבר בגיל 6 לאויסטרים וחלזונות לצד מטבח טוניסאי מסורתי, וגיבש לעצמו DNA קולינרי יחודי. אריש, איש של תהליכים ופרטים קטנים, מזוהה עם יצירה פורצת דרך, עשירה ומקורית שלא מפסיקה להתחדש.
 

את הזינוק המקצועי שלו החל במסעדת פרונטו, בה מונה לסו-שף כעבור שנה וחצי בלבד. לאחר התלמדות מכוננת במסעדת המישלן הבאסקית מוגריץ, הגיע אריש לקופנהאגן, הישר להיכל התהילה של החדשנות הגסטרונומית – נומה. במשך שתי עונות עבר אריש חניכה אישית אצל דייויד סילבר, ראש מעבדת המחקר וההתססה המהווה את המנוע העיקרי של המסעדה הטובה בעולם. 

 

את המומחיות בהתססות ותהליכים כימיים, על אינסוף הטעמים, המרקמים והחוויות הקולינריות החדשות שהם מזמנים, הביא עימו אריש למסעדות כמו פרונטו והסלון, בטרם מונהלשף הראשי של משיה. בהשראת המנטורים בנומה – רנה רדזפי ודייויד סילבר, בנה אריש מטבח שהוא חממה לחדשנות ומחקר קולינרי. יחד עם צוותו, אריש חוקר ומפתח עולמות גסטרונומיים חדשים, הבאים לידי ביטוי במטבח ים תיכוני עכשווי ומוקפד, ורסטילי ודינמי המשלב מינימליזם עם אסתטיקה מוקפדת.