אסף ליס (47) – האיש שמאחורי החזון
אסף ליס, מהשמות הבולטים בענף הקולינריה המקומית בעשורים האחרונים, נולד לתוך עולם האירוח – בן למשפחה שגדלה בתוך מלונאות, וספג את יסודות התחום מגיל צעיר. עם יצירתיות בלתי מתפשרת, חשיבה "מחוץ לקופסה", ותשוקה עצומה לאוכל, לאנשים ולמוזיקה – אסף הפך לדמות מפתח בעיצוב פני סצנת המסעדות של תל אביב. ממסעדות כמו הרברט סמואל ועד טוטו, הביא עמו גישה חדשה לעולם היוקרה: כזו שמחברת בין דיוק קולינרי לאירוח קליל, חם ומדויק. את החזון שלו ממשיך אסף לממש כיום במסגרת קבוצת Baraka House, אותה ייסד יחד עם היזם עומרי עמר. הקבוצה הפכה לבית לפרויקטים פורצי דרך, המשלבים קונספט, אסתטיקה וחווית לקוח טוטאלית – מהרעיון ועד ההגשמה.
גיל דהאן (32) – לספר סיפור דרך המטבח
בגיל צעיר יחסית, גיל דהאן כבר נחשב לשם משמעותי בקולינריה הישראלית. עבור גיל, המטבח הוא כלי ביטוי – שפה אישית שבה הוא מתקשר עם העולם, מספר סיפורים ומעורר זיכרונות. לאורך השנים בישל במסעדות מובילות כמו קיטשן מרקט, וייס ו-צ'נה, והלך וגיבש סגנון אישי שמשלב עומק, רגש, והבנה עמוקה של חומרי גלם – תוך דגש על ניצול מלא שלהם והפחתת בזבוז. גיל מביא למשיה תפריט שמהדהד מסע אישי ומקומי, אך עם השפעות בינלאומיות. הוא מאמין ש"לא כל מה שמקומי הוא ישראלי, ולא כל מה שישראלי הוא מקומי" – ובעצם מטשטש גבולות בין מסורת לחדשנות. כך נוצרים מנות כמו קלמרי צ'וריסו, המבוססות על ציר חמוסטה מהמטבח של סבתא – חיבור מושלם בין מורשת אישית לקולינריה עכשווית.
ארוחת הטעימות – מסע אישי בצלחת
ארוחת הטעימות של משיה היא הזדמנות להכיר את המטבח מזווית אחרת – חוויה אינטימית, מותאמת אישית, ומלאה בהפתעות. השף גיל דהאן מקפיד לעבוד מול ספקים איכותיים מדי יום, ולהביא למסעדה את המיטב של העונה. כל מנה בתפריט מספרת סיפור – על מרכיב, על מסורת מקומית, או על מקום בארץ. התפריט משתנה תדיר בהתאם לחומרי הגלם הזמינים, כך שכל ביקור מרגיש חדש, אישי ומסקרן. נשמח לארח אתכם לארוחת טעימות בלתי נשכחת. אם יש לכם מגבלות תזונתיות או העדפות מיוחדות – אנא יידעו אותנו מראש, ונשמח לבצע התאמות מדויקות.

